© 2013 Vakantie huisje Benidorm            Ontworpen door Ben Veraar

Kalender 2018

Vervoer

Vliegtickets en auto verhuur

Benidorm heeft meer dan 1600 winkels. Varierend van Chinese bazars die alles verkopen van goedkoop keukengerei tot speelgoed en souvenirs, tot peperdure modezaken. Spotgoedkoop, in vergelijking met Nederlandse prijzen, zijn o.a.: sterke drank en wijn, kleding, keukengerei, meubels en cosmetica.

 

De meeste winkels zijn de hele dag open, van 8 of 9 uur ‘s ochtends tot een uur of 9 ‘s avonds. Ook op zondag zijn de meeste winkels open. Een deel van de winkels doet nog aan de siësta, en sluit tussen plm 13.00 en 16.00 uur.

 

Ook 's avonds gaat het winkelen gewoon door

Lederwarenwinkel Paco Limon

aan het Plaza Major

Nederlandse producten zijn verkrijgbaar bij

Veracruz aan de oostkant van het Levantestrand (Albert Heijn)

Cervantes aan de Avenida de Europa (Albert Heijn)

De Buurtsuper aan de Avenida de l’Ametlla de Mar in Rincón de Loix aan de oostkant van Benidorm (potten, pakken, blikken van diverse merken)

Buiten Benidorm zijn AH producten te koop bij de Super Costablanca in La Nucia, en Jumbo producten bij de Nederlandse Super Content in Albir. Beide bereikbaar metLlorente bus lijn 10.

Aanbevolen

Mercadona aan de Calle Invierno, een megagrote, brandschone supermarkt. Overwegend Spaanse producten van een goede kwaliteit tegen heel lage prijzen. Grote parkeerplaats voor de deur.

Een iets kleinere Mercadona, zonder parkeerplaats, is te vinden midden in het centrum van Benidorm, onder de overdekte markt tussen de Paseo de la Carretera, de Calle Tomás Ortuño en de Calle del Mercado.

Voor een dagje uit is het Centro Comercial La Marina de Finestraat een aanrader. Een uurtje lopen vanaf Benidorm centrum, of bereikbaar met bus lijn 2. Carrefour Hypermarkt, Mercadona supermarkt, LIDL, McDonald’s, Iceland, C & A, Ale-Hop cadeaus en gadgets, boutiques, huishoudelijke artikelen, verlichting, sieraden, wit- en bruingoed, electronica, speelgoedwinkels. Veel terrassen en speelgelegenheden voor de kleintjes op de bovenverdieping. Aan de westkant is een filiaal van de Makro, waar je met je Nederlandse pas in kunt.

Een keer per week, op woensdag, is er markt bij de Avenida Ciudad Deportiva. Deze markt is groter dan de Pueblo markt, en meer gericht op de Spanjaarden dan op de toeristen. De prijzen zijn daardoor lager, maar het aanbod, zeker wat kleding en woningstoffering betreft, is ouderwetser. Wel de moeite waard!

 

Ook de moeite waard is de vlooienmarkt Rastro el Cisne aan de N-332 tussen Benidorm en Albir; alleen op zondag. Heerlijk snuffelen tussen curiosa, schilderijen, grammofoonplaten, kleding, planten, gereedschap,  electrische apparaten, keukengerei, en allerlei collector’s items.

 

Tussendoor kun je bijkomen met een    kopje koffie in het restaurant.

Twee keer per week, op zondag en woensdag, is er markt op het Pueblo marktterrein aan de Avenida de l’Amiral Bernat de Sarria. Met ongeveer 300 kramen de moeite waard. Groente, fruit, vlees, brood, lederwaren, schoenen, sieraden, cremes, cosmetica, kleding, onderkleding, huishoudelijke artikelen en nog veel meer. Als je daar rondloopt, probeer dan eens een portie churros, de Spaanse tegenhanger van onze oliebollen.

winkelen in Benidorm